jazz header
Of the Autumm Sun
Ierse setter kennel
jazz header
Of the Autumm Sun
Ierse setter kennel

Over ons

Al lange tijd wilde ik heel graag een hond, alleen wist ik niet hoe ik alles moest regelen.
Toen er een moment kwam dat ik de mogelijkheid had voor een hond, ben ik gaan zoeken naar een geschikt ras.
Dat was een lastige keuze, todat ik iemand ontmoette die een Ierse setter had.
Ik was echt meteen verkocht, en ben meer informatie gaan zoeken over het ras.
In mei 1999 werd mijn eerste setter geboren, en een kleine 3 maand later ben ik haar gaan ophalen: Ashmara Djamilla van de Westerhuy, roepnaam Shjarin.

Ik had volgens mij gelijk de grootste deugniet te pakken, zooo lief, maar ook super eigenwijs. Heerlijk enthousiast, maar luisteren ho maar!! Gelukkig is het allemaal goed gekomen, en heb ik er 13 jaar een heerlijke hond aan gehad.
Na twee jaar ging ik mijn 2de Ier ophalen, het was een halfzusje van Shjarin, Gemanja Zarena van de Westerhuy, roepnaam Zinzi. Zij was een hele andere pup, aanhankelijk, lief, veel rustiger.
Samen was het een heerlijk stel.

In 2002 besloot ik op zoek te gaan naar een huis met meer ruimte, die ik vond in Nagele. Ik wilde graag gaan fokken, en hier had ik de ruimte voor de honden en de eventuele pups.
Ik besloot een kennelnaam aan te vragen, het werd, “Of the Autumm Sun”.
Hoe mooi is het niet om in de herfst, met het verkleuren van de bladeren, de zon hierdoor te zien schijnen. De kleur van de Ier zie je dan in vele tinten terug. Autumm met dubbel M, overgenomen van een gedicht geschreven over Ierland.

In 2004 werd dan mijn eerste nest geboren. De moeder was Zinzi. Ik heb toen voor het eerst ervaren hoe bijzonder en speciaal het is om een nest van kleine pups, op te zien groeien tot kleine deugnieten van 9 weken.
Tegenwoordig zorg ik niet meer alleen voor de honden en de pups, maar krijg ik veel hulp van mijn man, Luuk. We hebben op het moment 4 honden in huis.
Shjarin is helaas op 13 jarige leeftijd overleden, Zinzi is in 20?? bij vrienden gaan wonen i.v.m. roedelproblemen. Djeda is helaas overleden in januari 2015

marike@oftheautummsun.nl

vliegtuigweg 3c 8308PL Nagele

06 27397012